15oktober 2017

"En spännande bladvändare som jag varmt kan rekommendera. ... Betyg 5 av 5."
- My loved books

Läs hela recensionen >

11 oktober 2017

"Perfekt läsning för den som är på jakt efter en ny svensk deckarserie."
- Johannas deckarhörna

Läs hela recensionen >

7 oktober 2017

"Vilken debut sen, med Minnesbäraren gör författaren ett starkt avtryck i deckargenren. Den är spännande från start till mål, har hela tiden ett högt och rappt tempo med bra handling i. Karaktärerna är intressanta att följa både i jobbet och deras privatliv. En ruskig bladvändare som naglar sig fast från första sidan!"
- Villivonkanbooks

Läs hela recensionen >

6 oktober 2017

"Trovärdig, sorglig, otäck och ondskefull. ... Självklart blir mitt betyg 5/5"
- Evasbokhylla

Läs hela recensionen >

11 juli 2016

"Det mest spännande av allt är att Kamillas författarskap bara precis börjat och med hennes språk tillsammans med en redan så välutvecklad berättarteknik som stegras genom boken kan detta sluta var som helst eller aldrig. De sista 130 sidorna läste jag rakt igenom."
- Anna Ihrén

Läs hela recensionen >


15 april 2016

"Otroligt spännande bok, svår att förutse! Jag gillar när man som läsare närmar sig slutet på en bok, och inte har en aning om hur handlingen tänker svänga härnäst, och precis så var det att läsa den här boken. Bra!!"
- Ebbas bokblogg

Läs hela recensionen >


13 januari 2016

"Äntligen en deckarförfattare som är insatt och påläst om de psykiska sjukdomar hennes karaktärer lider av!"
- Mediaknarkarn

Läs hela recensionen >


30 oktober 2015

"Minnesbäraren är en väldigt bra debut av Kamilla Oresvärd och jag vill gärna läsa flera böcker av denna författare. Kan verkligen rekommendera denna bok."
- Bokpool

Läs hela recensionen >


25 september 2015

"Oresvärd skapar intriger som är otroligt mörka och destruktiva och väger upp det med ett skickligt beskrivet polisarbete. Boken är systematiskt beskriven och håller en fart och takt som är en fröjd för läsaren. Ett tag var den så spännande så jag gjorde det klassiska, missade den tunnelbanestation jag skulle av på och fick vända om."
- Annas deckartips

Läs hela recensionen >


29 augusti 2015

"Kamilla Oresvärds polisroman Minnesbäraren håller imponerande hög klass. Redan vid debuten tål hon att jämföras med etablerade svenska deckarnamn. Inte så annorlunda utan Oresvärd använder det gängse sättet att skriva en polisroman. Fast hon gör det extra bra, med alla nödvändiga ingredienser på rätta ställen."
- Borås Tidning

Läs hela recensionen >


26 juli 2015

"För att vara en debut tycker jag att "Minnesbäraren" av Kamilla Oresvärd är över förväntan bra. [...] Jag hoppas att det kommer en fortsättning!"
- Mysterierna...

Läs hela recensionen >


30 juni 2015

"Spännande! Kamilla är en god stilist som skriver drivet, intrigen är spännande och väcker läsarens nyfikenhet, det är en sidvändare som man inte gärna lägger ifrån sig, en bok som är trivsam att umgås med och som man längtar hem till. Jag kan inte komma på annat än superlativer och rekommenderar den varmt till alla som gillar spänning!"
- Gunilla Wall, Hemmets

Läs hela recensionen >


6 maj 2015

"Minnesbäraren är spännande och det är inte precis en rosenskimrande bild av psykiatrin man får i den här boken. Den är lättläst och jag var fast ända från första sidan. Och hade jag inte vetat att det här var en debutbok så hade jag aldrig kunnat gissa mig till det. Jag ser fram emot att få läsa fler böcker av Kamilla Oresvärd och att det inte dröjer alltför länge innan nästa kommer."
- Boklysten

Till Boklysten >


24 april 2015

"Mycket bra & spännande!"
- Jennies boklista

Till Jennies boklista >


24 april 2015

"Att detta är en debutbok märks sannerligen inte. Kamilla Oresvärd skriver som om hon inte hade gjort annat. Därför ska det bli spännande att se vad som händer med hennes författarskap om hon låter det utvecklas. Jag ser i alla fram emot en fortsättning."
- Dast Magazine

Läs hela recensionen >


april 2015

"En pigg debut med rapp dialog och ovanligt engagerande poliskaraktärer. Kamilla Oresvärd är ett namn att lägga på minnet."
- Femina, nr 4

Femina

mars 2015

"Minnesbäraren är ren fiktion, men Oresvärd ger en påträngande och realistisk - och mycket osmickrande - bild av mentalvården under de senaste årtiondena."
- Maria Neij BTJ-häftet nr 9


 

VILL DU OCKSÅ RECENSERA?

Kul att du vill recensera! Beställning av recensionsexemplar sker direkt till förlaget via info@hoi.se.