MINNESBÄRAREN

Han sjönk ner på knä, släppte klubban och slog pannan i marken. Bilden han såg framför sig. Den ville inte försvinna. Blont, blodigt hår. Bara brunbrända ben, smutsiga och blåslagna. Ögonen, stora brunnar av tysta skrik. Han slog armarna om sig själv och började gunga fram och tillbaka. Vad hade han gjort?

Didrik Mörck minns inte. Bara små fragment som ibland gör sig påminda. Är det fantasimonster som visar sig för honom i febriga brottstycken? Han vet inte. Han är ju trots allt galen och oförmögen att skilja på dröm och verklighet.

Sommaren är här och många på polishuset har gått på semes­ter när ett över trettio år gammalt lik hittas i en jordkällare i centrala Göteborg. Samtidigt rymmer en man, som sitter inlåst för ett brutalt mord, från en sluten rättspsykiatrisk vårdanstalt tio mil därifrån. Kommissarie Stina Seger och hennes grupp får i uppdrag att lösa de båda fallen och deras jakt tar dem med ner i mentalvårdens mörka gömmor där en skrämmande sanning uppenbarar sig.

I sin debut Minnesbäraren lotsar Kamilla Oresvärd läsaren genom en gastkramande berättelse med en skickligt vävd intrig om svek och maktmissbruk i slutna miljöer.

[Bok 1: Segerserien]

 

Otroligt spännande bok, svår att förutse! Jag gillar när man som läsare närmar sig slutet på en bok, och inte har en aning om hur handlingen tänker svänga härnäst, och precis så var det att läsa den här boken. Bra!!

- Ebbas bokblogg
 
Minnesbäraren är spännande och det är inte precis en rosenskimrande bild av psykiatrin man får i den här boken. Den är lättläst och jag var fast ända från första sidan. Och hade jag inte vetat att det här var en debutbok så hade jag aldrig kunnat gissa mig till det. Jag ser fram emot att få läsa fler böcker av Kamilla Oresvärd och att det inte dröjer alltför länge innan nästa kommer.
- Boklysten 

Kamilla Oresvärds polisroman Minnesbäraren håller imponerande hög klass. Redan vid debuten tål hon att jämföras med etablerade svenska deckarnamn. Inte så annorlunda utan Oresvärd använder det gängse sättet att skriva en polisroman. Fast hon gör det extra bra, med alla nödvändiga ingredienser på rätta ställen.
- Bengt Eriksson, Borås Tidning

En pigg debut med rapp dialog och ovanligt engagerande poliskaraktärer. Kamilla Oresvärd är ett namn att lägga på minnet.
- Femina